Završena stručna obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Trodnevna stručna obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“, namenjena predstavnicima nevladinih organizacija iz oblasti kulture i slobodnim umetnicima, kao i radnicima u kulturi, održana je od 2. do 4. juna u Kulturnoj stanici Eđšeg.

U organizaciji Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine 15 polaznika pratilo je obuku te su na kraju, dobili i sertifikate.

Glavni cilj obuke je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici razvijaju veštine i stavove koji su neophodni za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Obuke predstavljaju nastavak saradnje Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ sa nezavisnom i vaninstitucionalnom kulturnom i umetničkom scenom na teritoriji grada Novog Sada na razvojnim procesima, ovog puta kroz predstavljanje mogućnosti finansiranja iz fondova Evropske unije, kao i procedura apliciranja i pisanja projekata.

Na jesen ove godine planirano je da se održi još jedan krug obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“.

Foto: Uroš Dožić

Ostavite odgovor