Завршена стручна обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“

Објављено у категорији: Вести

Тродневна стручна обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“, намењена представницима невладиних организација из области културе и слободним уметницима, као и радницима у култури, одржана је од 2. до 4. јуна у Културној станици Еђшег.

У организацији Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине 15 полазника пратило је обуку те су на крају, добили и сертификате.

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном културном и уметничком сценом на територији града Новог Сада на развојним процесима, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

На јесен ове године планирано је да се одржи још један круг обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“.

Фото: Урош Дожић

Оставите одговор