Затворен Јавни конкурс за јачање локалне уметничке сцене

Објављено у категорији: Вести

Јавни конкурс за јачање локалне уметничке сцене, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!”, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, завршен је 24. јула 2020.

Конкурс је намењен суфинансирању уметничких пројеката, а одабрани апликанти ће по пројекту добити максимално 150.000 динара.

Области које је обухватио конкурс су:

  • Сценске и извођачке уметности – музика, позоришна уметност, класичан балет и савремена игра (стваралаштво, продукција, интерпретација);
  • Ликовне, примењене, визуелне уметности, дизајн и архитектура (стваралаштво, продукција);
  • Програми везани за филмску уметност и остало аудио-визуелно стваралаштво, дигитално стваралаштво и мултимедије;
  • Остала извођења културних програма и културних садржаја (мјузикл, циркус, пантомима, улична уметност и слично).

Право учешћа на конкурсу имала су:

  • правна лица – удружења грађана и друге организације регистроване за обављање делатности из области културе и уметничког стваралаштва са седиштем на територији Града Новог Сада и „Зоне 021”, осим установа културе и других организација чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина Војводина или јединица локалне самоуправе, односно правна лица која обезбеђују средства за обављање послова и остваривање циљева из наведених извора.
  • физичка лица – уметници, културни радници и лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе и уметничког стваралаштва, са пребивалиштем или боравиштем на територији Града Новог Сада и „Зоне 021”.

Средства за реализацију овог конкурса обезбеђена су у Финансијском плану Фондације у укупном износу од 4.000.000,00 динара

Циљеви пројекта „Уметници.Сад!”, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница кутлуре” јесу јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализација културе, као и развој публике.

Партнер на пројекту „Уметници. Сад!“ је компанија Меркатор С.

Оставите одговор