Започет један од највећих инфраструктурних пројеката у оквиру ЕПК2021 – Нови Сад добија Музичку и Балетску школу на Лиману III

Објављено у категорији: Вести

Ускоро ће Нови Сад добити најсавременију Музичку и Балетску школу у југоисточној Европи са великом концертном двораном. Објекат ће омогућити да Музичка и Балетска школа коначно добије свој простор, градиће се на парцели оивиченој Булеваром цара Лазара, улицама Народног фронта, Балзаковом и Шекспировом. Планирани капацитет музичке школе је 1.500 ученика и 200 наставника, а балетске 600 ученика у обе смене и 60 наставника. Поред тога, у овој школи ће се школовати музичари који ће бити део програма Нови Сад 2021, а део музичког програма одржаће се и у новој дворани.

Према пројекту, школа ће имати скоро 15000 квадрата, а у оквиру ње ће се налазити и концертна дворана са 400 седишта.
Нова концертна дворана планирана је по најсавременијим принципима акустике, где површина, запремина, облик, геометрија и материјали обезбеђују врхунски квалитет звука.

Овим пројектом Град Нови Сад планирано развија свој локални концепт и стратегију одрживог културног развоја са тежиштем на децентрализацији културних програма. Како је једна од најбитнијих ствари у добијању титуле Европске престонице културе децентрализација културних програма, ово је најочигледнији пример да Нови Сад одлучно испуњава захтеве на путу добијања престижне титуле.

 

Оставите одговор