Прилика за волонтирање у школи „Милан Петровић“

Објављено у категорији: Вести

Уколико волите да стичете различита знања и вештине, нова искуства, уколико желите да допринесете заједници и активно се укључите у креирање бољег и квалитетнијег друштва – будите део волонтерског тима Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“. Позив је отворен до 1. децембра 2021. године, а сви заинтересовани се могу пријавити на званичној страници Новосадског волонтерског сервиса.

волонтирање милан петровић

Предвиђено је да волонтери буду подршка особљу школе у више издвојених јединица, као што су oсновна и средња школа, дневни и радни боравци, те у различитим активностима, као што су администрација, социјална интеракција, подршка у едукативним, спортским и забавним активностима.

Особе са интелектуалним и/или физичким инвалидитетом, долазе у контакт са ограниченим бројем људи и тиме су лишени бројних могућности социјалне интеракције са својим вршњацима и другима из окружења.

Уз волонтере, они имају могућност да учествују у бројним активностима у школи и дневном боравку (одлазак у шетњу, у биоскоп, на излет, радионице и сл.), чиме проширују круг пријатеља, односа и веза, а тако и постају активни чланови заједнице, не само пасивни корисници одређених услуга. Социјална укљученост је у директној вези са повећањем самопоуздања, радозналости, спремности за нове изазове.

Као и до сада, и ове године, волонтери Новосадског волонтерског сервиса показали су солидарност, спремност да пруже помоћ и подршку суграђанима као и велику одговорност, па уколико желите да будете део оваквог тима, све појединости пронађите на сајту НВС-а.

Новосадски волонтерски сервис настао је као заједнички пројекат Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе.

Оставите одговор