Водени холограм – спектакл у Дунавском парку

Објављено у категорији: Uncategorized, Вести

Видео пројекција на воденом платну, по први пут у Србији, биће представљена Новосађанима и свима онима који се 4. јула затекну у Новом Саду. Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Егзит фестивал вам представљају филмску пројекцију, на до сада невиђен начин. Будите у Дунавском парку, тачно у 21.21ч и сазнајте о чему се ради!

У току омладинског сајма „Youth Fair“ чији ће програм красити улице Новог Сада 3. и 4. јула, а само дан пред почетак Егзит фестивала, у Дунавском парку биће прави водени спектакл.

На раскрсници путева који воде до Дунава, а којима Новосађани увек радо шетају, тог дана спојиће се модерна уметност са природом и њеним најзначајнијим елементима – водом и ваздухом!

У питању је платформа која испумпава воду у вис, правећи водено платно. На платно се емитује 3D холограмска пројекција, па се овај догађај претвара у „биоскоп на води“.

Идеја организатора јесте да се у Дунавском парку, као свакодневној породичној оази, окупе пријатељи, породица, најмлађи и најстарији суграђани као и љубитељи уметности.

Ова изведба, само је најава Фестивала светслости- једног од најзначајнијих пројеката Фондације „Нови Сад 2021“ који је осмишљен са идејом комбиновања савремених техничко-технолошких решења, са уметничким изразом. Тим поводом, 4. јула у 21:21 час у Дунавском парку биће реализован први део пројекта како би до 2021. године подигли људске и технолошке капацитете и реализовали главни део пројекта креирањем виртуелног моста Франц Јозеф на Дунаву који је срушен током Другог светског рата.

Период када Нови Сад показује да је мека разноврсности, културе, модерног стваралаштва, омладинског активизма, музике и фестивала, је време када позивамо све грађане да изађу на улицу, испрате дешавања и поносно прошетају својим градом.

Оставите одговор