Програмери за Новосађане: Четири пројекта за културу

Објављено у категорији: Вести

Онлајн волонтерска књижица, календар догађаја за културну станицу Свилара, веб-сајт за Ново културно насеље, веб-сајт за Градску библиотеку у Новом Саду пројекти су изабрани и реализовани у оквиру програма „Програмери за Новосађане“.

Тај друштвено одговорни пројекат Vega IT компанија организовала је по трећи пут, како би израдом софтверских решења побољшала квалитет живота у Новом Саду.
Сва удружења, невладине организације и појединци који су имали некомерцијалне идеје да путем апликације, сајта или програма помогну развоју заједнице пријављивали су своје предлоге које су грађани оцењивали својим гласовима на фејсбук страници компаније.

Најбоље пласиране идеје уз неколико идеја подржаних од саме компаније реализоване су на Хакатону прошлог викенда који је свечано отворен у петак 4. октобра у 18 часова и трајао је непрекидно 48 сати до свечаног затварања у недељу 6. октобра у 19. часова када су представљени резултати.

На Хакатону је више од 100 учесника радило 48 сати на 11 пројеката. Заједно са Vega IT на реализацији пројеката је радило још 4 IT компанија и 4 дизајнерских агенција које су подржале пројекат „Програмери за Новосађане“ са све са једним циљем да побољшају заједницу у којој живимо.

Резултати конкурса се могу видети на следећем линку.

Оставите одговор