Успешне компаније подршка пројекту Европске престонице културе

Објављено у категорији: Актуелно

Након што су одборници Скупштине Града Новог Сада усвојили одлуку да Културни центар Новог Сада формира посебну фондацију која ће управљати пројектом „Нови Сад 2021“, синоћ је у Свечаној сали Градске куће одржан пригодан коктел. Овом приликом потписан је и протокол о подршци и сарадњи са компанијом Mercator-S, као првим партнером пројекта из комерцијалног сектора.

Поздрављајући госте председник Организационог одбора пројекта „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић је, уз истицање да је једна од дефиниција културе „начин живота“, рекао да је важно да на један цео процес ставимо тачку.

– У овом случају то је један огроман узвичник – Нови Сад је постао Европска престоница културе 2021. године. А тачка се односи заправо на читав један процес који је трајао и верујем да је важно да се он на један пригодан начин обележи како бисмо се свима који су учествовали у овом пројекту на неки начин захвалили – казао је Миленковић.

Председник Организационог одбора пројекта „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић

Председник Организационог одбора пројекта „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић

 

Он је посебно истакао чињеницу да је Нови Сад један од најзначајнијих српских брендова.

– Ако кажете неком „споља“ да је Нови Сад проглашен за Омладинску престоницу Евопе 2019. године, да 2020. обележава 20 година EXIT-а, једног од најбољих европских музичких фестивала, а да ће 2021. године бити Европска престоница културе то је нешто што ни један туриста, а верујем ни инвеститор неће заобићи. Али на крају све то није битно ни због туриста, ни због инвеститора већ је битно само и једно због нас самих – казао је Миленковић и додао да у мери у којој то искористимо биће нам свима боље и квалитетније у граду у којем живимо.

На синоћној свечаности потписан је и протокол о сарадњи са компанијом Mercator-S као првим партнером из комерцијалног сектора.
Извршни директор маркетинга Mercator-S, Матија Протић, истакао је да верује у идеју Новог Сада као Европске престонице културе: „Драго нам је што компаније Mercator-S и IDEA постају део пројекта. На тај начин испуњавамо нашу мисију пословања да будемо део друштвене заједнице у којој послујемо.“

Извршни директор маркетинга Mercator-S

Извршни директор маркетинга ,,Mercator-S“

 

Према Миленковићевим речима пројекат „Нови Сад 2021“ је већ у процесу кандидатуре имао запажен заједнички моменат који је окупио различите актере у целом процесу који су на тај начин дали својеврстан „ветар у леђа“ променама.

– Ја нећу да кажем да је кандидатура, а онда и титула Европске престонице културе заслужна за донешење Стратегије развоја културе Града – она би свакако били донешена; нећу да кажем да би само због кандидатуре нека „Кинеска четврт“ једног дана постала неки Youth Creative Polis… Град ће се свакако развијати, али та једна одредница је све скупа ангажовала, као мотив више, да се све жељене ствари остваре у одређеним временским роковима – рекао је Миленковић и нагласио да неће пројекат „Нови Сад 2021“ нити сама титула Европска престоница културе учинити да се све у Новом Саду побољша, већ то искључиво зависи од свих грађана Новог Сада.

Оставите одговор