Уметност победила кишу на прослави Српске нове године у Новом Саду

Објављено у категорији: Вести, Нова година

Потпуно нови, фестивалски концепт прославе новогодишњих празника Две.Нове крунисан је синоћ на Тргу слободе фантастичним музичким наступима симфонијског оркестра Нови Сад 2021, дувачког оркестра Бобана Марковића и ДЈ Фанатика.

 

Упркос леденој киши и неповољним временским приликама, Новосађани су се већ око 21 час окупили на централном градском тргу и не скривајући одушевљење симфонијским оркестром уживали у преносу сјајне изведбе више од 60 симфоничара. Под диригентском палицом Микице Јевтића и уз специјалног госта Сергеја Трифуновића и вокалних солисткиња Јелене Кончар и Милене Поповић Срдић, овај оркестар представио је савршен спој класичних инструмената и филмске, модерне музике. У једној од најлепших здања у Новом Саду, у Градској кући чији амбијент одише уметношћу, концерт је отпочео нумером из филма „Отписани”. Уз музику из домаћих филмова симфонијски оркестар Нови Сад 2021 премијерно је у симфонијском аранжману извео и најпознатије стране евергрин и диско хитове, те су се Тргом слободе орили хитови попут музике из „Балкан експреса”, „Грлом у јагоде”, „Националне класе”, „Маратонци трче почасни круг”, „Тито и ја” и многи други.

Концерт је преношен на видео-бимовима на Тргу уз најсавременију продукцију. Уз савршену расвету која је одузимала дах, посетиоци су пратили концерт имајући утисак да се симфоничари налазе управо испред њих, на бини. Како би програм био још атрактивнији, тим Нови Сад 2021 успео је да повеже музику симфонијског оркестра и електронску музику. ДЈ Фанатик и прави хитови које је одабрао, одлично су се надовезали на музику симфоничара. На крају вечери, пред поноћ, наступио је светски познат мајстор трубе, Бобан Марковић са својим дувачким оркестром. Динамичан и наступ за памћење приредило је више од 10 музичара, чијем ритму публика није могла да одоли те је играјући дочекала Српску нову годину, а тачно у поноћ на небу је засијао спектакуларан ватромет.

Концепт фестивалске нове године “Две.Нове” окупио је преко 42.000 људи током четири празнична дана на централним новосадским локацијама и представио сјајне симфоничаре, светске, регионалне и локалне музичке звезде, као и посебан програм само за најмлађе.

Оставите одговор