Уметник у гостима: изложба Александре Сашке Груден у понедељак у Галерији СУЛУВ

Објављено у категорији: Вести

Изложба „Узорци простора и времена“, уметнице из Љубљане, Александре Сашке Груден, биће отворена у понедељак, 27. маја у 20 часова у Галерији СУЛУВ. Њена резиденција се реализује у оквиру пројекта „Art Body Art“ чији је предлагач СУЛУВ, и који се налази у Апликационој књизи а који Фондација „Нови Сад 2021“ суфинансира.

На изложби, ауторка ће представити свој најновији рад, који је настао током боравка у Новом Саду. У свом раду, она се надовезује на дати простор и тражи исходиште на местима која је инспиришу контактом између прошлости и садашњости, између традиције и модерности, стварајући образац или „patchwork“ различитих мотива. Разноврсни простори инспирисали су је да моделе бележи као фотографске импресије и повеже их са видео радом који представља на изложби.
Александра Сашка Груден, након што је завршила студије на Факултету за образовање у Марибору, дипломирала је вајарство на Академији ликовних уметности и дизајна. Од 2006. године ради као независни културни радник. Своје радове представља на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Поред тога, ради у различитим областима уметности, као што су скулптура, инсталација, видео, фотографија и перформанс, те је активно укључена у педагошки, кустоски рад и ликовну критику.
Циљ програма „Уметник у гостима“ (Plants AiR) Фондације „Нови Сад 2021“ је интернационализација локалне уметничке сцене, едукација и умрежавање локалних уметника са иностраним уметницима и организацијама. Кроз овај програм Фондација подржава новосадске уметнике да реализују одлазеће резиденције, али омогућава и страним уметницима да дођу у Нови Сад и да кроз рад са локалним уметницима размене искуства и знања.

 

 

 

Оставите одговор