Реализована трећа евалуација за програм размене „Кизуна“

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ обавила је трећу фазу евалуације у оквиру јавног конкурса за финансијску подршку локалним уметницима и културним радницима за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан у оквиру програма размене „Кизуна“.

Овај пројекат, који се реализује у сарадњи са организацијом „ЕУ–Јапан Фест“, посвећен је подстицању мобилности припадника новосадске културне сцене и успостављању сарадње са јапанским културним организацијама и уметницима.

Процедура је следећа: конкурсна комисија од пристиглих пријава одабира пројекат и предлаже га, тј. шаље на потврду организацији „ЕУ-Јапан Фест“, након чега се доноси коначна одлука о одабиру кандидата.

Конкурсна комисија је, након селекције, одлучила да организацији „ЕУ-Јапан Фест“ у овој фази предложи пројектну идеју кандидата Бранка Кордића.

Укупан износ финансијског гранта за реализацију студијског путовања за одабраног кандидата износи 100.000 јена.

Подсећамо да је јавни позив за програм „Кизуна“ континуирано отворен и да ће стручне службе Фондације „Нови Сад 2021“ наставити рад на развоју предложених пројеката са свим пријављеним кандидатима, како би кандидатима пружили помоћ при састављању успешних апликација.

Оставите одговор