ТОНС на Сајму туризма промовише две европске титуле

Објављено у категорији: Вести

На предстојећем Сајму туризма у Београду, који ће се одржати од 23. до 26. фебруара, традиционално запажен наступ имаће Туристичка организација града Новог Сада (ТОНС). Богата туристичка понуда Новог Сада употпуњена је престижним европским титулама – Европска престонице културе 2021. и Омладинска престонице Европе 2019. године.

Београдски Сајам туризма, као највећи сајам који промовише туризам и туристичке потенцијале у региону, биће одлична прилика да Туристичка организација града Новог Сада у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021“, на заједничком штанду представи неке од пројеката који ће се реализовати како наредних година, тако и током 2021. када ће Нови Сад бити један од три европска културна центра.

На модерно дизајнираном штанду ТОНС-а, осим презентовања ове две титуле, биће приређена и промоција туристичких агенција које нуде туристичке туре за посету нашем граду током целе године, затим и промоција бројних смештајних објеката, али и установа културе међу којима су Музеј Војводине и Атеље 61, и најпознатијих новосадских манифестација EXIT, Serbian Fashion Week, Футошка купусијада и многих других.

Фото: Туристичка организација Града Новог Сада

 

Како наводе у ТОНС-у, Нови Сад је изградио свој имиџ као „city break“ дестинација, нудећи туристима разноврстан садржај и незаборавне тренутке, због којих се увек враћају у Нови Сад. Према најновијим подацима Републичког завода за статистику Србије на територији Новог Сада у 2016. години укупно је боравило 174.489 туриста из 75 земаља, што представља пораст у односу на исти период (јануар – децембар) претходне године за 15,3%.

Иначе, у шест изложбених хала на Београдском сајму наступиће више од 1000 излагача из 56 земаља. По први пут туристичке атракције представиће и Национална туристичка агенција Кине, са седиштем у Будимпешти, а посетиоци ће имати прилику да упознају и регионе Руске Федерације. Земља партнер 39. Сајма туризма је Црна Гора.

Оставите одговор