TONS na Sajmu turizma promoviše dve evropske titule

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu, koji će se održati od 23. do 26. februara, tradicionalno zapažen nastup imaće Turistička organizacija grada Novog Sada (TONS). Bogata turistička ponuda Novog Sada upotpunjena je prestižnim evropskim titulama – Evropska prestonice kulture 2021. i Omladinska prestonice Evrope 2019. godine.

Beogradski Sajam turizma, kao najveći sajam koji promoviše turizam i turističke potencijale u regionu, biće odlična prilika da Turistička organizacija grada Novog Sada u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad 2021“, na zajedničkom štandu predstavi neke od projekata koji će se realizovati kako narednih godina, tako i tokom 2021. kada će Novi Sad biti jedan od tri evropska kulturna centra.

Na moderno dizajniranom štandu TONS-a, osim prezentovanja ove dve titule, biće priređena i promocija turističkih agencija koje nude turističke ture za posetu našem gradu tokom cele godine, zatim i promocija brojnih smeštajnih objekata, ali i ustanova kulture među kojima su Muzej Vojvodine i Atelje 61, i najpoznatijih novosadskih manifestacija EXIT, Serbian Fashion Week, Futoška kupusijada i mnogih drugih.

Foto: Turistička organizacija Grada Novog Sada

 

Kako navode u TONS-u, Novi Sad je izgradio svoj imidž kao „city break“ destinacija, nudeći turistima raznovrstan sadržaj i nezaboravne trenutke, zbog kojih se uvek vraćaju u Novi Sad. Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Novog Sada u 2016. godini ukupno je boravilo 174.489 turista iz 75 zemalja, što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – decembar) prethodne godine za 15,3%.

Inače, u šest izložbenih hala na Beogradskom sajmu nastupiće više od 1000 izlagača iz 56 zemalja. Po prvi put turističke atrakcije predstaviće i Nacionalna turistička agencija Kine, sa sedištem u Budimpešti, a posetioci će imati priliku da upoznaju i regione Ruske Federacije. Zemlja partner 39. Sajma turizma je Crna Gora.

Ostavite odgovor