Тринаести „To be punk“ фестивал онлајн 13. и 14. новембра

Објављено у категорији: Вести

Тринаести по реду фестивал „To be punk“ биће одржан у онлајн издању 13. и 14. новембра од 19 до 22 часа, а публика ће наступе седам бендова моћи да испрати на Фејсбук страницама Студентског културног центра Нови Сад и фестивала „To be punk“.

Публика ће имати прилике да ужива у музици бендова Атеист реп, Shoplifters, All Except One, First Flame, Фискални рачун и Пролеће, чији су наступи обележили претходна издања фестивала, а и сада су ту, доприносећи тако континуитету фестивала који се иначе одржава у јуну, али је услед епидемиолошке ситуације ове године померен.

Поред поменутих имена, први пут ће на фестивалу наступити и бенд из Осијека Смрт разума. Модел којег се фестивал држао од почетка, да се бендови не понављају, овог пута ће свесно бити прекршен, због немогућности да се фестивал одржи у пуном капацитету и са публиком, због чега ће, како организатори најављују, бенд Смрт разума сигурно бити уврштен у програм и наредне године.

Идеја је да бендови наступе у Дому Б612, без публике, што ће се онлајн преносити, а паралелно и снимати по једна песма сваког извођача за стото компилацијско CD издање СКЦНС „Live To Be Punk“.

Поред музичког дела, публици ће се током два дана фестивала обратити и бројни музичари и фанови, који су били актери фестивала током претходних 13 година, а у суботу, 14. новембра, ће бити промовисана књига Војкана Трифуновића „Хроника краљевачког панка“. Такође, публика ће имати прилике да види и снимке бендова који су наступили претходних година, као и појединих који су били предвиђени да наступе у јуну, али је то онемогућила епидемиолошка ситуација.

Овогодишњи фестивал „To be punk“ подржали су: Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Покрајински секретаријат за културу и Градска управа за културу.

Оставите одговор