Титула Европске престонице културе „одскочна даска“ за промоцију српског туризма

Објављено у категорији: Uncategorized

У Лондону се од 7. до 9. новембра одржава један од највећих и најпознатијих свестких сајмова на којима се промовише туристичка понуда – World Travel Market. Туристичка организација Србије посетиоцима представља највеће туристичке потенцијале Србије, пре свега, Нови Сад као Европску престоницу културе 2021. године.

Како истиче директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, титула Европске престонице културе коју је добио Нови Сад представља „одскочну даску“ за повећање броја посетилаца Новог Сада и Србије у наредним годинама, а посебно 2021. године када ће Нови Сад бити један од три главна центра културних дешавања у Европи.

– Та титула ће привући туристе који ће желети да сазнају шта Нови Сад има да понуди као први град у категорији држава кандидата за улазак у ЕУ који је проглашен за Европску престоницу културе – истакла је Марија Лабовић, директорка ТОС-а.

Занимљиво је и да се на сајму World Travel Market, у оквиру обележавања 160 година од рођења Николе Тесле, на штанду ТОС-а, промовишу и Путеви културе Тесле (Tesla Ways), а посетиоци имају прилику да погледају анимацију у делу штанда под називом Tesla Escape Room.

Оставите одговор