Више од 200 полазника прошло кроз стручне обуке „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“

Објављено у категорији: Вести

Стручне обуке „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ намењене невладиним организацијама из области културе, слободним уметницима и радницима у култури, у организацији Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине, завршене су за ову годину.

Током три године, од како се реализују, ове обуке похађало је 200 полазника, представника уметничке сцене и креативних индустрија. До сада је опредељено три милиона евра из ЕУ фондова за пројекте организација из Новог Сада који се реализују на иницијативу и у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Главни циљ обуке био је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници су имали прилику да развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном уметничком сценом на територији Новог Сада, као и рад на развојним процесима кроз едукацију о финансирањима из фондова Европске уније, као и о процедури аплицирања и писања пројеката.

Оставите одговор