Страним студентима на Филозофском факултету представљен пројекат „Нови Сад 2021“

Објављено у категорији: Актуелно

Чланови тима Фондације „Нови Сад 2021“ Лазар Јованов и Милица Рашковић задужени за промоцију партиципативности пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, присуствовали су 21. фебруара Дану добродошлице за стране студенте који ће провести овај семестар на Филозофском факултету у Новом Саду.

Том приликом кратко је представљен културни миље Новог Сада с освртом на најважније институције и фестивале. Такође, презентован је и концепт програма „За нове мостове“, са којим је Нови Сад аплицирао за титулу Европске престонице кулутре за 2021. годину, наглашавајући правце његовог развоја, а посебно најатрактивније пројекте за младе.

Занимљиво је истаћи да један број студената из ове групе долазили су из неколико бивших и будућих Европских престоница културе, као што су Архус, Грац и Темишвар. То је био повод да се с овим студентима посебно састанемо и развијемо додатну сарадњу.

Такође, у оквиру међународне сарадње гошћа новосадског Филозофског факултета је предавач проф. др Корина Турсије из Темишвара, која се специјализовала за теме које су у вези с пројектима Европска престоница културе. Она ће током марта одржати неколико предавања на ту тему, што ће бити повод за додатно повезивање и сарадњу између Новог Сада и Темишвара – два града која ће 2021. године заједно са Елефсином из Грчке понети престижну титулу Европске престонице културе.

Оставите одговор