Stejt of Egzit Zona u znaku Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019 i Evropska prestonica kulture 2021

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Egzit Fondacija, OPENS2019 i EPK2021 pozivaju sve organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da se za vreme trajanja Egzit Festivala 2016. godine predstave posetiocima na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Stejt of Egzit Zoni.

Kao i svake godine deo pažnje koju festival privlači na sebe usmeravamo na one koji se trude da svet učine boljim mestom za sve nas. Ono što pored muzike i ljubavi pokreće svet, zasigurno je i aktivizam. Stoga, pozivamo sve organizacije civilnog društva, koje žele da tokom četiri festivalska dana zajedno sa Egzitom budu pokretačka snaga, da se prijave na učešće na Magičnoj Stejt of Egzit Zoni.

Ideja Magične Stejt of Egzit Zone jeste da svaka organizacija koja konkuriše ponudi i svoju magičnu ličnost (može da bude iz prošlosti, iz mitologije, iz književnosti i fikcije, iz filmova, serija i igrica, čak i izmišljena) koja najbolje oslikava njihov rad, aktivizam i ono za šta se zalažu i promovišu. Zadatak izabranih organizacija će biti da pripreme materijal za svoju promociju i kostim njihovog magičnog lika koji će sve to promovisati.

Ove godine, Novi Sad je ostvario istorijski uspeh ulaskom u finale za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021. Tim povodom, ovogodišnja Stejt of Egzit Zona će biti u znaku Novi Sad, prestonica mladih i kulture.

Više informacija o ovoj inicijativi možete pogledati na sledećim linkovima:
Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019. : http://opens2019.rs/
Evropska prestonica kulture Novi Sad 2021. : https://novisad2021.rs/

U izboru organizacija vodićemo računa o sledećim kriterijumima:
– Kvalitet programa i primerenost programa Stejt of Egzit Zone;
– Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi;
– Povezanost programa/aktivnosti sa temama OPENS2019. i EPK2021.

Predlog programa/aktivnosti, pored osnovnih podataka organizacije, treba da sadrži detaljan opis aktivnosti, neophodne tehničke uslove, dva predstavnika organizacije kao i njihova imena.

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije.

Rok za prijavu je 16. jun do ponoći!
Vaše prijave šaljete na mejl: exitfoundation@exitfest.org

Ostavite odgovor