Стејт оф Егзит Зона у знаку Нови Сад – Омладинска престоница Европе 2019 и Европска престоница културе 2021

Објављено у категорији: Вести

Егзит Фондација, ОПЕНС2019 и ЕПК2021 позивају све организације цивилног друштва из Новог Сада, Србије и целог региона да се за време трајања Егзит Фестивала 2016. године представе посетиоцима на Петроварадинској тврђави, на Стејт оф Егзит Зони.

Као и сваке године део пажње коју фестивал привлачи на себе усмеравамо на оне који се труде да свет учине бољим местом за све нас. Оно што поред музике и љубави покреће свет, засигурно је и активизам. Стога, позивамо све организације цивилног друштва, које желе да током четири фестивалска дана заједно са Егзитом буду покретачка снага, да се пријаве на учешће на Магичној Стејт оф Егзит Зони.

Идеја Магичне Стејт оф Егзит Зоне јесте да свака организација која конкурише понуди и своју магичну личност (може да буде из прошлости, из митологије, из књижевности и фикције, из филмова, серија и игрица, чак и измишљена) која најбоље осликава њихов рад, активизам и оно за шта се залажу и промовишу. Задатак изабраних организација ће бити да припреме материјал за своју промоцију и костим њиховог магичног лика који ће све то промовисати.

Ове године, Нови Сад је остварио историјски успех уласком у финале за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021. Тим поводом, овогодишња Стејт оф Егзит Зона ће бити у знаку Нови Сад, престоница младих и културе.

Више информација о овој иницијативи можете погледати на следећим линковима:
Омладинска престоница Европе Нови Сад 2019. : http://opens2019.rs/
Европска престоница културе Нови Сад 2021. : https://novisad2021.rs/

У избору организација водићемо рачуна о следећим критеријумима:
– Квалитет програма и примереност програма Стејт оф Егзит Зоне;
– Досадашње активности организације на пољу којим се програм бави;
– Повезаност програма/активности са темама ОПЕНС2019. и ЕПК2021.

Предлог програма/активности, поред основних података организације, треба да садржи детаљан опис активности, неопходне техничке услове, два представника организације као и њихова имена.

Организатори ће одабраним организацијама обезбедити основне услове за рад као и потребне акредитације.

Рок за пријаву је 16. јун до поноћи!
Ваше пријаве шаљете на мејл: exitfoundation@exitfest.org

Оставите одговор