Digitalizacija kulturnog nasleđa – Javna promocija projekta Stablo

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U petak, 24. jula u 19 časova biće održana javna promocija projekta „Digitalizacija kulturnog nasleđa (Stablo)“ i razgovor sa saradnicima i istraživačima na ovom projektu. Publika će putem onlajn strima na zvaničnoj Fejsbuk stranici posvećenoj alternativnoj i andergraund sceni Novog Sada, Alternative NoviSad, moći da prisustvuju razgovoru u vezi sa ovim projektom.

stablo

Sagovornici će se u onlajn razgovor uključiti delom iz KC Lab, a delom sa drugih lokacija, u skladu sa propisanim merama u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom. U razgovoru će učestvovati:

  • Petar Mitrić, filmski kritičar iz Subotice,
  • Danica Bićanić, akademska umetnica iz Novog Sada,
  • Zoran Pantelić, umetnik i producent iz Novog Sada,
  • Mihajlo Obrenov , muzičar i filmski režiser iz Novog Sada i
  • Zoran Bulatović Bale, muzičar i zastupnik DaDa Jok udruženja iz Novog Sada

Nakon razgovora, s početkom u 20:30 U KC Lab biće održana projekcija filma o novosadskoj alternativnoj i andergraund muzičkoj sceni. Film Kontakt odnosi se na period od 1989. do 2017. godine i obuhvata 140 sagovornika koji govore ispred više od 500 novosadskih bendova. Reditelj filma je Mihajlo Obrenov.

„Digitalizacija kulturnog nasleđa (Stablo)“ je projekat u okviru koga se sistematizovano razvija istorijska geneza pojava alternativnih umetničkih praksi i koji ravnopravno sa zvaničnom kulturom doprinose identitetu Grada, što upravo i predstavlja glavni cilj projekta.

Osnovna ideja projekta STABLO je usmerena na sveobuhvatnu valorizaciju i promociju alternativne kulture i ona će da bude predstavljena onlajn kao besplatna baza podataka. Projekat je finansirala Fondacija Novi Sad 2021 – Evropska Prestonica Kulture.

Ostavite odgovor