Дигитализација културног наслеђа – Јавна промоција пројекта Стабло

Објављено у категорији: Вести

У петак, 24. јула у 19 часова биће одржана јавна промоција пројекта „Дигитализација културног наслеђа (Стабло)“ и разговор са сарадницима и истраживачима на овом пројекту. Публика ће путем онлајн стрима на званичној Фејсбук страници посвећеној алтернативној и андерграунд сцени Новог Сада, Алтернативе НовиСад, моћи да присуствују разговору у вези са овим пројектом.

стабло

Саговорници ће се у онлајн разговор укључити делом из КЦ Лаб, а делом са других локација, у складу са прописаним мерама у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом. У разговору ће учествовати:

  • Петар Митрић, филмски критичар из Суботице,
  • Даница Бићанић, академска уметница из Новог Сада,
  • Зоран Пантелић, уметник и продуцент из Новог Сада,
  • Михајло Обренов , музичар и филмски режисер из Новог Сада и
  • Зоран Булатовић Бале, музичар и заступник ДаДа Јок удружења из Новог Сада

Након разговора, с почетком у 20:30 У КЦ Лаб биће одржана пројекција филма о новосадској алтернативној и андерграунд музичкој сцени. Филм Контакт односи се на период од 1989. до 2017. године и обухвата 140 саговорника који говоре испред више од 500 новосадских бендова. Редитељ филма је Михајло Обренов.

„Дигитализација културног наслеђа (Стабло)“ је пројекат у оквиру кога се систематизовано развија историјска генеза појава алтернативних уметничких пракси и који равноправно са званичном културом доприносе идентитету Града, што управо и представља главни циљ пројекта.

Основна идеја пројекта СТАБЛО је усмерена на свеобухватну валоризацију и промоцију алтернативне културе и она ће да буде представљена онлајн као бесплатна база података. Пројекат је финансирала Фондација Нови Сад 2021 – Европска Престоница Културе.

Оставите одговор