Отворен позив за Школу партиципације у Грацу

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ отворила је позив за Школу партиципације у Грацу која ће бити одржана од 1. до 8. августа.

Овога пута, полазници ће на обуци обрађивати тему „уметности заједнице“ у урбаним просторима кроз радионице звука, фотографије и снимања, дизајна костима и сцене, драматургије, писања текста и перформанса. Сви заинтересовани се могу пријавити на мејл international@ns2021.rs до 6. јуна у поноћ.

Учесници ће под менторством представника Walk the Plank (УК) учествовати у пројекту вербатим позоришта „Eggenberger Stadtgeflüster” у оквиру највећег летњег фестивала у Грацу, La Strada. Више информација можете пронаћи овде.

Позив је отворен за све кандидате старије од 18 година који живе на територији Републике Србије и који су посвећени креативном раду и заинтересовани за рад са локалним заједницама, без обзира на ниво и природу образовања. Од одабраних кандидата се очекује да буду отворени за рад с колегама из целе Европе и спремни да стекну нове вештине.

За учешће на обуци потребно је послати следеће документе на енглеском:

  • радну биографију
  • мотивационо писмо до 300 речи у ком објашњавате зашто бисте желели да учествујете у овој обуци и шта имате да понудите

Фондација „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ ће на основу примљених пријава изабрати четири учесника из Србије за Школу партиципације у Грацу. За било каква питања или недоумице обратите се на мејл international@ns2021.rs.

Школа партиципације је обука организована у оквиру пројекта Креативне Европе European Outdoor Arts Academy – School of Participation, која окупља до 30 учесника из девет партнерских земаља (Велика Британија, Бугарска, Литванија, Аустрија, Србија, Ирска, Јерменија, Естонија и Мађарска) како би стекли нова практична знања и искуства у креирању уметничких партиципативних садржаја на отвореном.

Прошла обука у оквиру Школе партиципације, „Making Art that Matters“ одржана је онлајн од 12. до 16. априла и окупила је 20 полазника из осам земаља који су имали прилику да се упознају са принципима и примерима ангажоване уметности, откривали су значај уметничких интервенција и перформанса за покретање друштвених промена. Тема коју су обрађивали током пет дана била је екологија и заштита животне средине. О искуствима полазника, можете читати овде.

Имајући у виду тренутну ситуацију са пандемијом коронавируса и мере које могу у будућности утицати на путовање учесника, организатори задржавају право да откажу обуке или да их одрже онлајн.

Оставите одговор