Подели своју причу: Волонтери из Европских престоница културе о својим искуствима

Објављено у категорији: Вести

У оквиру међународне промоције волонтирања под називом „Share your story“, у петак 9. октобра, у 18 сати и 30 минута, представиће се две волонтерке Бојана Крговић из Новог Сада и Симона Монгели из Матере које ће причати о свом локалном и међународном волонтерском искуству. Њихову причу публика ће моћи да испрати онлајн, путем Zoom платформе.

share your story

Бојана и Симона одговараће на питања попут мотивације за волонтирање, шта је то променило код њих, какво је њихово досадашње искуство, а упутиће и савете, што може бити корисно за све оне који желе да почну да се баве волонтирањем, али и за оне који су већ активни на том пољу.

У марту ове године формирана је неформална мрежа координатора волонтерских програма Европских престоница културе са идејом дељења искустава у раду са волонтерима током припрема за титуларну годину, размене идеја, покретања заједничких пројеката и програма, лакшег укључивања нових координатора волонтерских програма у посао и на крају подизања нивоа квалитета рада са волонтерима.

Једна од заједничких активности је промоција волонтирања на међународном нивоу под називом „Share your story“, са идејом да се представе волонтери и њихова волонтерска искуства на локалном и међународном нивоу.

Крајем јула су своје искуство представили волонтери из Јапана и Ирске.

Оставите одговор