Руменка добија установу културе

Објављено у категорији: Вести

 

Стручни тим Фондације „Нови Сад 2021“ задужен за област партиципативности, инклузије и едукације у првој години после добијања престижне титуле Европска престоница културе планира да покрене бројне пројекте усмерене на анимирању и подизање партиципације грађана.

Један од планова је и „изградња културне инфраструктуре“, између осталог, кроз организовање три својеврсне „културне станице“ до 2021. године, односно три нова културна центра од којих ће два бити у Новом Саду – на Новом насељу и Клиси, као и један у Сремским Карловцима.

Идеју Фондације „Нови Сад 2021“ о децентрализацији културе препознала је и Градска управа за културу која је покренула поступак оснивања нове културне установе – Културног центра „Руменка“. Тако је, у фебруару 2017. године, Скупштина Града Новог Сада донела одлуку о оснивању Културног центра „Руменка“ као установе за културу и образовање са циљем да се организује и унапреди културни живот места кроз промовисање културних и уметничких програма и културног наслеђа. Програм рада, био би усмерен на реализацију разноврсних културних активности намењених припадницима свих националних заједница које живе у Руменки, као и свим узрасним категоријама.

Децентрализација културе кроз отварање „културних станица“ ван центра Новог Сада је само један од пројеката и акација које ће до 2021. године реализовати Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ о којима ћемо Вас редовно обавештавати.

Оставите одговор