RTV postao medijski partner Fondacije „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ potpisala je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine. Sporazum predviđa nastavak medijske saradnje u cilju uspešne realizacije projekta „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ i promocije tog kulturnog projekta od nacionalnog značaja i događaja koji se realizuju u njegovom okviru.

„Saradnja sa medijima je jedan od ključnih segmenata projekta od nacionalnog značaja kao što je titula Evropske prestonice kulture. Saradnja sa Radio-televizijom Vojvodine kao pokrajinskim javnim servisom je već odavno na stabilnim temeljima i ostvarena je preko informativnog programa, lajv prenosa i emisija specijalizovanih za kulturu, tako da je ovo potpisivanje zapravo samo potvrda te već dobre saradnje. Zajednički imenitelj nam je svakako interkulturalnost koji je imperativ za projekat Evropske prestonice kulture, zbog čega je i ključna promocija na svim jezicima nacionalnih manjina u Vojvodini, što će u okviru ove saradnje biti podignuto na viši nivo“, rekao je direktor Fondacije „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“, Nemanja Milenković.

Medijska saradnja dve institucije omogućiće promociju svih aktivnosti u okviru projekta Evropske prestonice kulture na 16 jezika putem svih sedam medijskih platformi RTV-a: dva televizijska i tri radijska kanala, putem internet sajta rtv.rs i internet omladinskog „O“ radija.

„Veliko je zadovoljstvo kada možete formalizovati saradnju sa jednom ovakvom institucijom kao što je naša Fondacija „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“. Entuzijazam koji nosi ova mlada ekipa, rezultira mnoštvom žanrovskih sadržaja i čitavim nizom događaja u gradu. Iza njih će ostati jedan drugačiji Novi Sad, lepši, oplemenjeniji i Radio-televizija Vojvodine u tome vidi svoje mesto i ulogu – pre svega, da najavi, zabeleži i dokumentuje to što se događa u našem gradu kao kulturnoj prestonici Evrope. U tome vidimo naš cilj i zadatak“, kazao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica.

saradnja sa radio-televizijom vojvodine

Među uspešnim, već ostvarenim vidovima saradnje, ističe se prenos Korza, jedinstvenog koncerta klasične muzike na jednom od najprometnijih bulevara, kao i ceremonije svečanog otvaranja prošlogodišnjeg „Kaleidoskopa kulture, zatim redovna rubrika koja se bavi aktivnostima Evropske prestonice kulture na prvom programu Radija RTV-a, specijalna emisija sa Stefanom Milenkovićem, kao i redovno praćenje aktivnosti Fondacije kroz kulturni dnevnik RTV-a „Art-erija“, ali i centralne emisije Informativnog programa.

 

Foto: Uroš Dožić

Ostavite odgovor