РТВ постао медијски партнер Фондације „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ потписала је Споразум о пословно-техничкој сарадњи са Радио-телевизијом Војводине. Споразум предвиђа наставак медијске сарадње у циљу успешне реализације пројекта „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ и промоције тог културног пројекта од националног значаја и догађаја који се реализују у његовом оквиру.

„Сарадња са медијима је један од кључних сегмената пројекта од националног значаја као што је титула Европске престонице културе. Сарадња са Радио-телевизијом Војводине као покрајинским јавним сервисом је већ одавно на стабилним темељима и остварена је преко информативног програма, лајв преноса и емисија специјализованих за културу, тако да је ово потписивање заправо само потврда те већ добре сарадње. Заједнички именитељ нам је свакако интеркултуралност који је императив за пројекат Европске престонице културе, због чега је и кључна промоција на свим језицима националних мањина у Војводини, што ће у оквиру ове сарадње бити подигнуто на виши ниво“, рекао је директор Фондације „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“, Немања Миленковић.

Медијска сарадња две институције омогућиће промоцију свих активности у оквиру пројекта Европске престонице културе на 16 језика путем свих седам медијских платформи РТВ-а: два телевизијска и три радијска канала, путем интернет сајта rtv.rs и интернет омладинског „О“ радија.

„Велико је задовољство када можете формализовати сарадњу са једном оваквом институцијом као што је наша Фондација „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“. Ентузијазам који носи ова млада екипа, резултира мноштвом жанровских садржаја и читавим низом догађаја у граду. Иза њих ће остати један другачији Нови Сад, лепши, оплемењенији и Радио-телевизија Војводине у томе види своје место и улогу – пре свега, да најави, забележи и документује то што се догађа у нашем граду као културној престоници Европе. У томе видимо наш циљ и задатак“, казао је генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица.

сарадња са радио-телевизијом војводине

Међу успешним, већ оствареним видовима сарадње, истиче се пренос Корза, јединственог концерта класичне музике на једном од најпрометнијих булевара, као и церемоније свечаног отварања прошлогодишњег „Калеидоскопа културе, затим редовна рубрика која се бави активностима Европске престонице културе на првом програму Радија РТВ-а, специјална емисија са Стефаном Миленковићем, као и редовно праћење активности Фондације кроз културни дневник РТВ-а „Арт-ерија“, али и централне емисије Информативног програма.

 

Фото: Урош Дожић

Оставите одговор