Резултати конкурса до 10. августа

Објављено у категорији: Вести

Резултати Јавног конкурса за јачање локалне уметничке сцене, који је затворен 24. јула, биће објављени до понедељка, 10. августа.

Конкурсна комисија увидела је потребу за усаглашавањем детаља пројеката са предлагачима, у циљу што квалитетније реализације пројеката, због чега је рок за објаву резултата Јавног конкурса померен.

Комисија је истакла важност да са уметницима подели утиске и коментаре у вези са њиховим пријавама и пошаље им повратну информацију, а све у циљу подизања капацитета локалне уметничке сцене и што ефикаснијег аплицирања уметника на будуће, како локалне, тако и европске уметничке конкурсе.

Одабрани програми биће реализовани у наредном периоду, у складу са епидемиолошком ситуацијом, уз поштовање мера за спречавање ширења вируса COVID-19.

Јавни конкурс обухватио је различите области, од сценских и извођачких уметности, преко ликовних, примењених, визуелних уметности, дизајна и архитектуре, до програма везаних за филмску уметност и аудио-визуелно стваралаштво, као и дигитално стваралаштво и мултимедије.

Пројекат „Уметници.Сад!”, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница кутлуре” покренут је са идејом о јачању локалне културне сцене, подизању њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализацији културе, и са циљем развоја публике.

Партнер на пројекту „Уметници. Сад!“ је компанија Меркатор С.

Оставите одговор