Публика у фокусу и у Зони 021

Објављено у категорији: Вести

На територији општине Беочин 5. октобра отпочео је пројекат „Storytelling – Причај ми причај, желим да знам”, који реализује Центар за културу, спорт и туризам општине Беочин, а кроз програм Публика у фокусу подржава Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

Пројекат се заснива на специфичном радионичарском раду (тзв. storytelling метода која укључује примену различитих визуелних и звучних реквизита како би се оживели ликови и призори из прича) чији је основни циљ популаризација читања у млађем узрасту и намера да се подигне свест о књизи и читању као драгоценом алатима за очување и развој менталног здравља деце.

Радионице су измештене у деци познате објекте, у њиховом непосредном окружењу, одвијају се у библиотекама, вртићима и подручним школама и намењене су деци узраста од 3 до 7 и од 7 до 10 година. За сада је одржано 9 радионица (у Беочин граду, селу Беочину, Раковцу, Лугу, Сусеку, Черевићу и Баноштору) са децом узраста од 3 до 7 година.

Интересовање је велико, а са лакоћом је савладана и језичка баријера (радионица у Лугу где је матерњи језик већине малишана словачки). За децу старијег, основношколског узраста, предвиђен је рад на причама из српске историје, као и историјским догађајима који су се одиграли у средини у којој деца живе и одрастају. Реализација пројектних активности трају до јуна 2019. године.

 

Оставите одговор