Вучић: Нови Сад ће бити један од најлепших европских градова

Објављено у категорији: Вести

Влада Републике Србије спремна је да у Нови Сад уложи значајна средства након избора за једну од три европске престонице културе 2021.

После одржане заједничке седнице Владе Србије и Владе АП Војводине, премијер Србије Александар Вучић у јавном експозеу навео је да су договорени конкретни пројекти и да је данас: ,,пребачен први новац Новом Саду за уређење градских делова и фасада“, као и да је реч о почетним улагањима, а да се тек могу очекивати значајна средства намењена уређењу и подизању капацитета града ради спровођења пројекта ,,Нови Сад 2021″. Како је посебно нагласио премијер, у склопу припреме да буде европска престоница културе, Нови Сад ће бити један од најлепших европских градова.

Раније је најављено да ће први део уређења Новог Сада у сусрет 2021. години бити уређење фасада и најзначајнијих културно-историјских објеката у центру града, Алмашком крају и Подграђу. Предвиђена је и обнова инфраструктурних мрежа и јавних површина, а данас је најављена и измена саобраћајне сигнализације тако што ће, између осталог, путокази за Нови Сад бити написани на више језика.

Оставите одговор