Промоција пројекта Нови Сад 2021 – време је да се укључиш и ТИ!

Објављено у категорији: Вести

У суботу, 9. маја, на дан који се у Европској унији обележава као Дан Европе, одржана је промоција пројекта кандидатуре нашег града за Европску престоницу културе 2021. године, на Тргу слободе.

Чланови стручног тима и сјајни тим волонтера Нови Сад 2021, пружали су информације заинтересованим грађанима о самом пројекту кандидатуре и значају за град и делили брошуре, флајере и беџеве и други рекламни материјал. Том приликом, чланови нашег тима упознали су грађане, који су прилазили нашем штанду, о пројектима који се реализују у оквиру припреме кандидатуре – КултTура, Застани и запази, позиву за предлагање пројектних идеја Стварајмо заједно и конференцији Креативна економија и развој.

Присутним представницима медија, обратила се Сунчица Марковић, представница пројекта Нови Сад 2021, која је рекла да су на овај начин чланови стручног тима желели да укључе и грађане Новог Сада јер је овај пројекат интерактиван.

– У току прошле и ове године реализовано је много пројеката, а оно што је тренутно у реализацији јесте пројекат „Стварајмо заједно, укључи се и ти“. Овај пројекат представља отворен позив свим суграђанима, како би се укључили са својим предлозима. На тај начин заједно доприносимо апликацији, те ће наша кандидатура за Европску престоницу културе бити боља, богатија и комплетнија – рекла је Марковићева.

Посебно значајну улогу имали су волонтери, који су се већ одазвали позиву и прикључили тиму. Овом приликом још једном позивамо све заинтересоване да се прикључе тиму волонтера Нови Сад 2021, и на тај начин активно допринесу кандидатури нашег града за највеће европско културно признање данашњице. Пријаве се могу поднети на овом линку.

Укључи се и ти – помози да Нови Сад постане Европска престоница културе!

Оставите одговор