Промоција Новог Сада и у Бечу

Објављено у категорији: Вести

Beč15У оквиру сарадње између Културног центра Новог Сада и АКУД-а „Соња Маринковић” кандидатура Града Новог Сада за Европску престоницу културе представљена је и у Бечу.

Игор Рајњак и Драган Крстић који су у име тима за ЕПК боравили у Бечу, делили су промотивни материјал: мајице, водиче кроз Нови Сад на енглеском језику, добијене од ТОНС-а и разгледнице Новог Сада са натписом „Novi Sad – European Capital of Culture – Candidate City“ на различитим познатим местима у овом граду. Људи су били веома заинтересовани за разговор, и желели су да добију што више обавештења о нашој кандидатури. Иста акција је била спроведена на фестивалу фолклора где је постављен и штанд са рекламом за Нови Сад – ЕПК.

Ова акција је била све време фотографисана и снимана, а од људи којима је поклањан промотивни материјал тражено је да се фотографишу са мајицама, потом са промотивном заставом за ЕПК, да говоре на разним страним језицима: „Нови Сад, Европска престоница културе“ при чему су скупљене изјаве на више од десет страних језика, укључујући и кинески. Уједно, странци су покушавали да изговоре исто то али на српском језику.

Поред овога, Рајњак и Крстић ступили су у контакт са Српским културним форумом и Српским просвјетним културним друштвом „Просвјета“ који су заинтересовани за саму акцију и сарадњу у вези са кандидатуром Новог Сада за Европску престоницу културе.

Оставите одговор