Пројекат „Storytelling – Причај ми причај, желим да знам“ у Сусеку, Лугу, Баноштору и Беочину

Објављено у категорији: Вести

Радионице за децу које се реализују у склопу пројекта „Storytelling – Причај ми причај, желим да знам“, Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин, биће одржане 11. априла у огранцима Основне школе „Јован Поповић“, у Лугу, Сусеку и Баноштору.

Од 10 часова радионице ће пратити деца из Луга, од 11.15 деца из Сусека, док ће од 12.30 у радионицама учествовати деца из Баноштора. Пројекат се реализује у оквиру јавног конкурса „Публика у фокусу“ Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Такође, недељу дана касније, 18. априла пројекат ће бити реализован и у Беочину, у Основној школи „Јован Грчић Миленко“ од 9 до 13 сати.
Пројекат се заснива на специфичном радионичарском раду (тзв. storytelling метода која укључује примену различитих визуелних и звучних реквизита како би се оживели ликови и призори из прича) чији је основни циљ популаризација читања у млађем узрасту и намера да се подигне свест о књизи и читању као драгоценом алатима за очување и развој менталног здравља деце.
Започет је прошле године, а радионице су реализоване у Беочин граду, селу Беочину, Раковцу, Лугу, Сусеку, Черевићу и Баноштору са децом узраста од 3 до 7 година. Реализација пројектних активности планирана је до јуна ове године.

Оставите одговор