Пројекат „Рукуј пажљиво“: Представљање часописа са радовима свих учесника и учесница

Објављено у категорији: Вести

У оквиру пројекта „Рукуј пажљиво“ (Handle with Care) сутра, 29. маја, на фестивалу Transeuropa биће представљен магазин који обухвата есеје и фотографије представника 11 земаља – учесница пројекта, па тако и представника Новог Сада – Угљеше Шајтинца, драмског и прозног писца, редовног професора на Академији уметности у Новом Саду на одсеку за драматургију.

Handle with care Рукуј пажљиво

Пројекат „Рукуј пажљиво“ (Handle with Care) кандидата за Европску престоницу културе Хилдесхајма 2025. намењен је међународном повезивању у доба пандемије коронавируса, а конципиран је кроз два путујућа пакета, један намењен градовима унутар Европске уније и други који путује по градовима ван Европске уније. Сваки град бирао је аутора који избором неког специфичног предмета и кратким текстом о њему даје аутентичан осврт на тему Европе, предмети и есеји су се паковали у кутију и слали следећем партнеру на пројекту све до финалног одредишта.

Представљање магазина на фестивалу биће могуће пратити онлајн од 20 часова на Фејсбук страници Хилдесхајма 2025. О часопису ће говорити четири културна радника из Уганде, Бугарске, Немачке и Чешке.

Више о целом пројекту „Рукуј пажљиво“ (Handle with Care) можете читати на сајту „Нови Сад – Европска престоница културе“.

Фото: Урош Дожић

Оставите одговор