Пристигла 141 пријава на Јавни конкурс за јачање локалне уметничке сцене, резултати до 3. августа

Објављено у категорији: Вести

На Јавни конкурс за јачање локалне уметничке сцене, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!”, пристигла је укупно 141 пријава током месец дана трајања конкурса за правна и физичка лица која обављају уметничку или другу делатност у области културе и уметничког стваралаштва, са пребивалиштем или боравиштем на територији Града Новог Сада и „Зоне 021”.

Конкурс је намењен суфинансирању уметничких пројеката, а одабрани апликанти ће по пројекту добити максимално 150.000 динара. Комисија је изразила задовољство како бројем пристиглих пријава, тако и квалитетом уметничких предлога. Пријаве су у процесу обраде, а резултати ће бити објављени на сајту пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“ до понедељка, 3. августа. Одабрани програми биће реализовани у наредном периоду, у складу са епидемиолошком ситуацијом, уз поштовање мера за спречавање ширења вируса COVID-19.

Јавни конкурс обухватио је различите области, од сценских и извођачких уметности, преко ликовних, примењених, визуелних уметности, дизајна и архитектуре, до програма везаних за филмску уметност и аудио-визуелно стваралаштво, као и дигитално стваралаштво и мултимедије.

Подсећамо да је у културним станицама широм Новог Сада и околине, али и онлајн, преко друштвених мрежа Културних станица, увелико току реализација укупно 22 уметничка пројекта за која су, по Јавном позиву, опредељени грантови од 75.000 динара. Распоред разноврсних уметничких програма (изложбе, перформанси, дискусији, трибине и концерти новосадских уметника) можете погледати на овом линку.

Пројекат „Уметници.Сад!”, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница кутлуре” покренут је са идејом о јачању локалне културне сцене, подизању њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализацији културе, и са циљем развоја публике.

Партнер на пројекту „Уметници. Сад!“ је компанија Меркатор С.

Оставите одговор