Премијер Србије подржао кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2021

Објављено у категорији: Вести

Влада Србије и њен премијер Александар Вучић подржали су кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Премијер Вучић је на састанку са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и представницима EXIT фестивала, који су укључени у промоцију Европске престонице културе 2021. године истакао, да су за Србију важни пројекти усмерени на развијање туризма, културе и запошљавања младих.

„Желимо да на сваки начин помогнемо промовисање културе наше земље и у том смислу желимо да искористимо креативност и енергију младих људи који томе могу да допринесу.

Због тога ће Влада Србије финансијски и на сваки други начин помоћи кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. и EXIT фестивалу, као важном сегменту културне и омладинске понуде Града Новог Сада“, рекао је премијер Вучић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је истакао да је за кандидатуру Новог Сада веома важна подршка Владе Србије и да ће тим који ради на организацији и промовисању Новог Сада за овај пројекат ту подршку искористити на најбољи могући начин.

Ово је прва званична подршка Владе Србије кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

1602_vucevic

Оставите одговор