Predavanja o značaju projekta EPK na Filozofskom fakultetu

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized

Od utorka, 28. februara do petka, 3. marta, gostujući predavač na novosadskom Filozofskom fakultetu, u okviru razmene studenata kroz program Erazmus+, biće dr Korina Turšije (Corina Turșie), koja se bavi istraživanjem u oblasti projekta Evropska prestonica kulture.

Dr Korina Turšije je prodekan Fakulteta političkih nauka, sociologije i komunikacija na Zapadnom univerzitetu u Temišvaru, a održaće predavanja za sve studente i zaposlene na Univerzitetu u Novom Sadu na temu programa i projekta Evropska prestonica kulture.

Između ostalog, dr Korina Turšije pripremila je predavanja u kojima će biti reči o urbanoj obnovi nasleđa nekadašnjih komunističkih gradova u centralnoj i istočnoj Evropi, među kojima su dosadašnje Evropske prestonice kulture – Pečuj, Talin, Maribor, Riga, Plzen i Vroclav. Prezentovaće i istraživanje o odnosu centar-periferija u gradovima koji su bili Evropske prestonice kulture, a govoriće i o rekonstrukciji gradskog identiteta u okviru ovog značajnog projekta.

Predavanja su na engleskom jeziku, a namenjena su studentima i zaposlenima na Novosadskom univerzitetu, ali naglašavamo i da su otvorena i za sve zainteresovane građane. Osnovna ideja ovih predavanja je informisanje studanata i građana, podizanje kreativnih i kulturnih kapaciteta, ali i svesti o značaju i benefitima projekta Evropska prestonica kulture.

Kompletan program možete pronaći na linku: http://www.ff.uns.ac.rs/vesti/aktuelno/2017/Lecture%20plan.pdf

Ostavite odgovor