Предавања о значају пројекта ЕПК на Филозофском факултету

Објављено у категорији: Uncategorized

Од уторка, 28. фебруара до петка, 3. марта, гостујући предавач на новосадском Филозофском факултету, у оквиру размене студената кроз програм Еразмус+, биће др Корина Туршије (Corina Turșie), која се бави истраживањем у области пројекта Европска престоница културе.

Др Корина Туршије је продекан Факултета политичких наука, социологије и комуникација на Западном универзитету у Темишвару, а одржаће предавања за све студенте и запослене на Универзитету у Новом Саду на тему програма и пројекта Европска престоница културе.

Између осталог, др Корина Туршије припремила је предавања у којима ће бити речи о урбаној обнови наслеђа некадашњих комунистичких градова у централној и источној Европи, међу којима су досадашње Европске престонице културе – Печуј, Талин, Марибор, Рига, Плзен и Вроцлав. Презентоваће и истраживање о односу центар-периферија у градовима који су били Европске престонице културе, а говориће и о реконструкцији градског идентитета у оквиру овог значајног пројекта.

Предавања су на енглеском језику, а намењена су студентима и запосленима на Новосадском универзитету, али наглашавамо и да су отворена и за све заинтересоване грађане. Основна идеја ових предавања је информисање студаната и грађана, подизање креативних и културних капацитета, али и свести о значају и бенефитима пројекта Европска престоница културе.

Комплетан програм можете пронаћи на линку: http://www.ff.uns.ac.rs/vesti/aktuelno/2017/Lecture%20plan.pdf

Оставите одговор