Позоришни фестивал за децу на Клиси

Објављено у категорији: Вести

Почела је примена Стратегије културног развоја

 

Удружење „Видовдански кутак“, уз подршку Града Новог Сада и великог броја пријатеља, организује Фестивал кратких позоришних форми за децу „Театар на дар“. Како најављују организатори, на овом фестивалу ће наступити 12 професионалних позоришних трупа, али и четири дечје драмске секције. Потврђено је учешће Позоришта из кофера, Театрила, Креативног погона, Позоришта из ранца, Враголана, Хаос аниматора, Шарених сунцокрета, студија СвитацЖељко Весељко и Неда.
Деца ће у паузама између представа моћи да се друже са писцима за децу, међу којима су Драгутин Бег, Татјана Пуповац и Татјана Обрадовић Подобник, као и да учествују у радионицама за израду маски, прављење облика од балона и слично. Уједно, малишани ће имати прилику и да се забаве са Вилом Четкицом, пантомимичарима и мађионичарима, а најмлађе посетиоце, уз пуно забаве, очекују и слатке награде, сокићи, бојанке.
Желимо да истакнемо, да у складу са донетом Стратегијом културног развоја града Новог Сада за период 2016-2026 године, која усмерава да се културна дешавања децентрализују, мало удружење са периферије града одважило се да организује велики фестивал за децу. Уједно, ова акција показује огроман и значајан партиципативни моменат грађана, као и ангажовање младих, креативних људи и подизање културних капацитета ван центра града, што су једни од главних акцената рада Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.
Фестивал „Театар на дар“ ће се одржати 18. и 19. марта у Спортском центру „Слана бара“ на Клиси, а улаз је бесплатан.

Програм фестивала „Театар на дар“ можете пронаћи на овом линку.

 

Оставите одговор