Нови Сад 2021: Отворена два позива за раднике у култури за обуке и писање пројеката

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ у јуну по први пут отвара позив за културне институције, организације цивилног друштва и ванинституционалну сцену да учествују у радионици у оквиру које ће бити представљен пројекат „Европа за грађане и грађанке“ 24. јуна, док ће, други пут ове године, од 26. до 28. јуна бити организоване радионице за обуку писања пројеката намењене ванинституционалној сцени (невладине организације, слободни уметници, културни радници). Рок за пријаву за оба програма је до 21. јуна.

Представљање програма „Европа за грађане“
Сарадња са културним радницима из Европе, упознавање са европским стандардима и веће учешће грађана у доношењу одлука и креирању садржаја – то је фокус пројекта Европске уније „Европа за грађане и грађанке“ намењеног културним институцијама, организацијама цивилног друштва и ванинституционалној сцени. У радионици могу да учествују сви заинетересовани културни радници са територије Новог Сада и из Зоне 021 (Сремски Карловци, Беочин, Ириг).
Програм ће бити представљен 24. јуна у културној станици Еђшег (Антона Чехова 4) са почетком у 13 часова, када ће културни радници моћи да сазнају циљеве и приоритете пројекта „Европа за грађане и грађанке”, упознавање са његовом структуром и роковима за подношење предлога пројеката, као и представљање досадашњих резултата учесника из Србије. Појединачне консултације у вези са предлозима пројеката биће одржане након саме презентације.
ЕУ пројекат „Европа за грађане“ у Србији реализује Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, а заинтересовани културни радници могу да се пријаве искључиво електронским путем, путем мејл адресе:  sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs најкасније до 21. јуна у 14 часова.

Програм радионице: 

13:00 – 13:40

Представљање ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке”

Сања Атанасковић Опачић, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом

 

13:40 – 14:00

Презентација успешних пројеката одобрених у оквиру Програма

Сања Атанасковић Опачић, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом

 

14:00– 14:30

Презентација пројекта Фондације „Нови Сад 2021- Европска Престоница Културе“ – „European Youth Engagement Network“

Бојан Милосављевић, менаџер пројекта

 

14:30 – 17:00

Појединачне консултације у вези са предлозима пројеката

Финансирање пројеката ванинституционалне сцене из ЕУ фондова
Невладине организација из области културе, слободни уметници и радници у култури имаће прилику да се у оквиру тродневне обуке „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ информишу и едукују како да самостално формулишу предлоге пројеката, а у складу са условима и финансијским ограничењима.
Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и реализацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.
Обука ће бити одржана од 26. до 28. јуна, а, пошто је број учесника ограничен, неопходне су пријаве до 21. јуна путем мејл адресе: djula.ribar@ns2021.rs. Пријава треба да садржи следеће податке:
– Име и презиме
– Организација у којој сте запослени
– Број телефона
– Емаил адреса
– Знање енглеског језика (оцена од 1 до 5)
– Искуство на ЕУ пројектима (да / не)
Пре почетка обуке учесници ће добити детаљан програм.
Обуке „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“, које се реализују у сарадњи са Фондом „Европски послови“ АП Војводине, представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном културном и уметничком сценом на територији града Новог Сада, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Оставите одговор