Посета београдских студената Европској престоници културе

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ угостила је студенте основних студија Факултета драмских уметности са катедре за Менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе и мастер студенте Универзитета уметности у Београду са УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент.

посета студената

Том приликом 25 студената са два најрепрезентативнија програма менаџмента имало је прилику да се упозна са пројектом „Нови Сад – Европска престоница културе“, који су им представили руководиоци Сектора за развој програма и Одељења кустоса на пројекту. Студенти су потом обишли будући Креативни дистрикт, на простору Великог Лимана, који ће бити центар савременог стваралаштва у Новом Саду, након чега су у просторијама Културног центра Лаб упознати са алтернативном сценом града.

Кроз детаљније упознавање са пројектом Европске престонице културе, студентима су пренесена искуства креирања дуготрајних процеса у оквиру пројекта којима се подижу капацитети културне сцене града, а која им могу бити драгоцена у њиховом будућем раду.

 

Фото: Урош Дожић

Оставите одговор