Подршка Владе Војводине пројекту „Нови Сад 2021“

Објављено у категорији: Извештаји

Пројекат „Нови Сад 2021– Европска престоница културе“, као ретко који пројекат до сада, добио је, још у време кандидатуре, огромну и недвосмислену подршку огромног броја суграђана, удружења и институција. Пуна подршка исказана је и током састанка покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професора Мирослав Штаткића са делегацијом Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница“ културе коју је предводио директор Немања Миленковић.

Током радног састанка разговарано је о предстојећим активностима Фондације које се, једним делом, финансирају и из буџета АП Војводине.

– Сваки радник у култури, појединачно или као део колектива или неке од институција треба да допринесе адекватном представљању Новог Сада као заслужене престонице културе – истакао је Штаткић и додао да су у том послу најбитнији квалитет, а не квантитет пројеката.

Потврђујући такав став, Миленковић је нагласио да је суштина да се сви ми на најбољи начин представимо кроз низ различитих креативних пројеката, који ће у себи садржати и перспективу одрживости.

– Средства која за овај велики подухват издваја Влада АП Војводине биће усмерена на пројекте и активности у области међународне сарадње, као и на уметничке, партиципативне и инклузивне активности – најавио је Миленковић.

То, како је прецизирао Миленковић, подразумева и набавку одговарајуће мултимедијалне опреме, уређење нових малих јавних простора и активности везане за укључивање особа са инвалидитетом као осетљивих група у друштвени и културни живот Новог Сада.

Подршка Владе АП Војводине пројекту „Нови Сад 2021– Европска престоница културе“, како је прецизирао Штаткић, огледа се и кроз финансијски део пошто је након ребаланса покрајинског буџета за тај пројекат опредељено 87 милиона динара.

Оставите одговор