Подршка амбасадора САД у Србији кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе

Објављено у категорији: Вести

Награда ,,Public Diplomacy Achievement Award“ уручена је јуче координаторима Америчког кутка у Новом Саду Милици Рашковић и Марку Бумбићу.

 

Престижну награду у области јавне дипломатије ,,Public Diplomacy Achievement Award“ координаторима Америчког кутка у Новом Саду уручио је Кајл Рендолф Скат, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији. Према његовим речима Амерички кутак у Новим Саду један је од најактивнијих америчких културних центара у свету.

ambasador-sad-1

Амбасадор САД у Србији, Кајл Скат

 

Како се, између осталог, наводи у образложењу за доделу те престижне награде, координатори Америчког кутка у Новом Саду Милица Рашковић и Марко Бумбић спроводили су програме који су истакли значај волонтеризма и грађанских иницијатива, као и преузимања личне одговорности сваког становника за добробит свог окружења и шире заједнице.

Током званичне посте Новом Саду и разговора са градоначелнок Милошем Вучевићем, амбасадор САД у Србији, Кајл Скат истакао је и да Нови Сад заслужује да буде Европска престоница културе 2021. године због свог специфичног духа и дао пуну подрушку том пројекту.

Овом приликом желимо да нагласимо и да је награђена Милица Рашковић, члан апликационог тима „Нови Сад 2021“ који је задужен за координацију свих активности на кандидатури Града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

milica-raskovic

Марко Бумбић, Милица Рашковић и амбасадор САД у Србији, Кајл Скат

 

Једна од најзначајнијих задатака тима „Нови Сад 2021“ била је припрема завршне апликације, такозваног „bid-book-а“ која је послата за Брисел.

Искрено верујемо да ће, поред свих успешних и запажених активности и подршке које смо добили од свих нивоа власти у земљи, као и уметничких и научних институција и појединаца како из земље тако и из иностранства, и подршка амбасадора САД у Србији Кајла Ската помоћи да Нови Сад постане први град престоница европске културе ван ЕУ.

Оставите одговор