Септембарски Pocket Globe: Џез увод у викенд традиционалне музике

Објављено у категорији: Вести

Септембарско издање џепних музичких екскурзија Pocket Globe доноси нам осврт на наступе који су обележили јун и најављује два а капела спектакла 26. и 27. септембра у Културној станици Еђшег.

У новом подкасту, Воја Малешев води нас у свет џеза и експериментисања са другим музичким жанровима попут ска и грува, а све то у музици локални, новосадских, ауторских бендова Deep Steady и Dragon’s Fuel, који су обележили јунски Pocket Globe. Емисију можете послушати на линку.

Џез на почетку недеље је заправо увод у звуке традиционалне и духовне музике, која нас очекује за викенд, па ће тако у суботу 26. септембра од 20 часова наступити женски вокални трио Рођенице, а у недељу, 27. септембра, такође од 20 сати, камерни хор Свети Серафим Саровски.

Женски вокални трио Рођенице чине етномузиколошкиње и извођачице традиционалне музике. Публика ће чути песме са њиховог новог албума.

Наредног дана публика ће имати прилике да чује изузетне гласове и разнолик репертоар мушког зрењанинског камерног хора Свети Серафим Саровски, који крије бисере духовне и световне музике.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима,што је тренутно 500 људи и у затвореном и на отвореном простору.

Pocket Globe, продукцијски првенац Културне станице Еђшег, започет је у септембру 2019. године, са идејом да приближи публици разноврсне музичке жанрове из различитих крајева земље, региона и света, попут world music, нове, ауторске, џез, експерименталне и етно музике. Услед пандемије, Pocket Globe је добио и своју онлајн верзију, односно подкасте, што је створило нове могућности за уживање у музици и развило нову публику.

Оставите одговор