Позив ванинституционалној сцени за обуку за писање пројеката

Објављено у категорији: Вести

Тродневна стручна обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ намењена невладиним организацијама из области културе, слободним уметницима и радницима у култури, у организацији Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине, одржаће се од 23. до 25. септембра, од 9 до 15 сати, у Културној станици Еђшег (Антона Чехова 4).

писање пројеката

Сви заинтересовани, могу се пријавити за обуку до 18. септембра попуњавањем формулара. Број места је ограничен, уколико интересовање буде велико, биће организован други круг пријава.

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном уметничком сценом на територији Новог Сада, на развојним процесима, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Оставите одговор