Обука за писање пројеката за раднике у култури од 14. до 16. октобра у Културној станици Еђшег

Објављено у категорији: Вести

Последња тродневна стручна обука у овој години „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ намењена невладиним организацијама из области културе, слободним уметницима и радницима у култури, у организацији Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине, биће одржана од 14. до 16. октобра, од 9 до 15 сати у Културној станици Еђшег (Антона Чехова 4).

Сви заинтересовани, могу се пријавити за обуку до 9. октобра попуњавањем формулара. Број места је ограничен.

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном уметничком сценом на територији Новог Сада, на развојним процесима, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Оставите одговор