Отворена културна станица Еђшег

Објављено у категорији: Вести

У суботу 8. септембра Новосађанима је врата отворила културна станица Еђшег. Дан је био сунчан, а суграђани расположени за неке нове, другачије садржаје.

Током дана отварања приређен је садржајан програм у којем су учествовали наши суграђани свих генерација. Најмлађи Новосађани уживали су током креативне радионице аранжирања цвећа и циркуске радионице са удружењем Ludifico. Плесали смо валцер уз Плесни Клуб Фиеста, танго са Тодо Танго Нови Сад и присуствовали street dance окршају које је „покренуло“ Плесно удружење GroovE, док су „графити мајстори“ радили на својим креативним пројектима.

У 20 часова присутнима су се обратили и званично отворили културну станицу директор Фондације „Нови Сад 2021″ Немања Миленковић и Градски секретар за културу Далибор Рожић. Током остатка вечери уживали смо у наступу Поп Хора „Радио“ и џезу који је извео Ђорђе Обрадовић трио.

Некадашње место окупљања младих спортиста, место за плес, али и за дружење и уживање, сада враћа дух тог времена уз идеју о оживљавању тог периода и стварању нових успомена уз Калеидоскоп.

Представница Фондације „Нови Сад 2021“, Милица Рашковић каже да је циљ управо да се Еђшегу врати стари сјај те да се одржава континуитет када су у питању дешавања у њему.

„Дворац за све је концепт овог простора који жели да понуди садржаје свим узрастима. Еђшег би понудио програм који би корисним садржајем за децу, родитеље, младе и старе са клупским приступом, привукао породице, али и креативне ствараоце који би имали прилику да се тамо изразе и раде. Атмосфера пријатног и угодног амбијента задржаће посетиоце, а програми за одрасле учиниће да се они врате. Пракса је показала да простори у којима су грађани активно укључени у уређење, како простора тако и програма, дају најбоље резултате – већу и континуирану посету, веће психолошко задовољство услед осећаја заједничког припадања и осећај квалитетног провођења слободног времена. Зато Новосађани и сада могу да дођу у Еђшег и предложе програме, дају идеје и активно се заједно са нама укључе у креирање Еђшега за све нас”, изјавила је Рашковић.

Поред Еђшега, недавно је „покренута“ још једна културна станица – „Караван“. Ова покретна културна станица већ недељама оживљава културни живот бројних делова Новог Сада и околине сведочећи чињеници да култура није само за поједине, већ да је култура за сваког и свуда.

Оставите одговор