Отворен конкурс за уређење малих јавних површина

Објављено у категорији: Вести

У сусрет 2021. години „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ отвара данас, 28. јануара , конкурс „Нова места – Микрогрантинг“ за уређење малих јавних површина у граду и „Зони 021“ (општине Ириг, Беочин и Сремски Карловци).

Значај учешћа локалне заједнице у уређењу малих урбаних јавних простора и подизање капацитета грађана, као и заједнички рад главне су идеје пројекта „Нова места – Микрогрантинг“.

На конкурсу могу учествовати удружења грађана са седиштем у Новом Саду и „Зони 021“ и стамбене заједнице, а могу се финансирати следеће идеје:

-нови мобилијари (клупе, корпе за отпатке, заштитни стубићи, држачи за бицикле, жардињере, салетле и друго)

-озелењавање површина (садња на јавним површинама, садња постављањем жардињера и уређењем старих пешчаника);

-акције чишћења и уређења простора, културне и еколошке активности, истицање културног наслеђа;

-уређене површине за социјалне активности (поље за боћање, мини скејт-парк, опрема за јавни шах, јавни ормарићи, библиотеке и друго);

-простор за креативно изражавање;

-други креативни предлози, који се сматрају текућим одржавањем простора.

 

За предлоге које стручни жири буде изабрао биће одобрена финансијска средства у износу од максимално 450.000,00 динара. Oпредељена средства за реализацију овогодишњег Микрогрантинг конкурса износе 6 милиона динара.

 

Предложене локације морају бити јавне површине које су свима доступне на подручју Новог Сада и „Зоне 021“ (општине Ириг, Беочин и Сремски Карловци), а подносилац пријаве може конкурисати са највише 2 предлога.

Јавни конкурс биће спроведен у два круга. За учествовање у првом кругу конкурса, потребно је испунити званични Пријавни формулар и обезбедити основне информације о локацији и у електронској верзији послати на мејл адресу predlog@ns2021.rs најкасније до 24. фебруара 2020. године. Након обављеног стручног жирирања свих пристиглих радова, Комисија ће направити ужи избор предлога који ће се пласирати у други круг Конкурса. Иницијатори предлога који уђу у ужи избор биће позвани на разговор са Комисијом, у периоду од 25. до 28. фебруара 2020. години.

 

Оставите одговор