Отворен конкурс из области издаваштва и преводилаштва и позив за укључивање у званични програм 2022. године

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ отворила је јавни конкурс из области издаваштва и преводилаштва и јавни позив за укључивање у званични програм 2022. године. Рок за подношење пријаве и пратеће документације истиче 7. јула 2021. године.

Циљ јавног конкурса за суфинансирање пројеката у култури који представљају допринос јачању савремене новосадске културне сцене у области издаваштва и преводилаштва у 2021. години је обогаћивање књижевних програма, јачање издавачке сцене, као и обезбеђивање публикација локалних аутора у преводу, у двојезичним и антологијским издањима, који ће служити у промотивне сврхе пројекта„Нови Сад – Европска престоница културе”.

Уз то, конкурсом се унапређују књижевна и издавачка сцена и могућност кооперације на европским пројектима и доприноси видљивости локалних аутора и тема у пољу европске културе. Конкурс је намењен издавачкој и преводилачкој делатности на територији Новог Сада и „Зоне 021” (општине Ириг, Беочин и Сремски Карловци). Апликанти су у обавези да се определе за једну од тематских целина, односно програмских лукова (Дочек, Друга Европа, Сеобе, Тврђава мира, Будућност Европе, Хероине, Дунавско море, Калеидоскоп културе), односно за програмски ток Визит Нови Сад.

Обезбеђени износ по гранту је максимално 800.000 динара.

Више информација о конкурсу можете пронаћи на линку.

Када је реч о о Јавном позиву за предлагање пројеката који су у складу са програмским концептом За нове мостове, у циљу додатног обогаћивања културног и уметничког програма пројекта „Нови Сад – Европска престоница“ они морају да буду реализовани на територији Града Новог Сада и „Зоне 021” (општине Ириг, Беочин, Сремски Карловци), а у изузетним случајевима програм може бити реализован и у другим местима. Позив отвара могућност коришћења бренда и визуала пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” за одабране пројекте, као и укључивање програма у финалну Програмску књигу Европске престонице културе, која ће бити промовисана и представљена у међународним оквирима. Јавни позив је намењен апликантима којима није потребна додатна финансијска подршка, дакле одабрани пројекти неће бити суфинансирани.

Више информација о позиву можете пронаћи на линку.

Оставите одговор