Мултимедијални перформанс, представа, изложбе и филмови отворили трећи Калеидоскоп културе

Објављено у категорији: Вести

Аудио-визуелни перформанс у коме се препрлићу различите врсте уметности синоћ је, на Булевару деспота Стефана, на спољној фасади Фабрике, отворио трећи Калеидоскоп културе.

отворен калеидоскоп културе

Овај несвакидашњи перформанс испричао је причу о еволуцији некадашњег Великог Лимана, од простора индустријске и занатаске производње до места културне продукције, спајајући различите линије сценског дизајна, попут дизајна светла и видеа, сценографског решења, музике, сценског покрета, али и кинетичке инсталације „Wirefull”, креиране у односу на простор некадашњег Великог Лимана.

Синоћни спој различитих врста уметности направио је увертиру у пет недеља изванредног културног програма али и пружио грађанима могућност да изаберу свој сопствени калеидоскоп културе.

На некадашњем простору Великог Лимана, будућег креативног дистрикта, публика је имала прилику да ужива у представи „Ана Франк” Шабачког позоришта, испред Ланчаре, у пројекцији филма “Посебан третман”, у оквиру филмског фестивала „Обнова“.

Такође, отворене су четири изложбе – „Отворени атеље” Тадије Јаничића, Петра Мирковића и Бориса Лукића, изложба „Велики Лиман: Наративи наслеђеног простора” ПДП конференције, „Приче из радионице” Бојана Ђуришића, као и изложба радова студената Одсека за уметност и дизајн Факултета техничких наука у Новом Саду. Сви заинтригирани, могли су да уживају и у виртуелној тури између Мензе и Ланчаре.

Четири дана отварања најављују пет богатих недеља културним дешавањима, али и отворену платформу за настанак културно-уметничких програма, на простору некадашњег Великог Лимана.

Калеидоскоп културе је целогодишњи пројекат културе заједништва који кроз различите процесе спаја уметнике, установе културе, невладине организације, грађане и посетиоце, да би крајем лета представио просторе и програме широм града промовишући јединствену слику разноликости Новог Сада.

Шта вас очекује у предстојећим данима Калеидоскопа културе погледајте на званичном сајту Калеидоскопа културе.

Фото: В. Величковић, У. Дожић

Оставите одговор