„Orange Planet“: Нова платформа европског пројекта „O-City“

Објављено у категорији: Вести

Европски пројекат „O-City“, који укључује универзитете, пословне школе и инкубаторе у Италији, Шпанији, Грчкој, Србији, Словенији у сарадњи с партнерима из Колумбије, креирао је платформу „Orange Planet“ чији је циљ промовисање модела креативне економије, тзв. наранџасте економије.

Управо ова платформа, за градове и регије представља, стратешко улагање у културу и креативност, посебно у контексту пандемије и њених утицаја, како би се подстакле стратегије раста и нове привредне, културне и друштвене парадигме.

Посвећена је универзитетима који желе да уметнике, креативне делатнике, стручњаке у области дигиталних технологија, креаторе видео садржаја, фотографе и друге професионалце из области културних и креативних индустрија доведу као госте на своја предавања како би студентима пренели вештине из области дигиталних технологија, уметности и предузетништва.

Културне и креативне индустрије представљају најбоље улагање у будућност региона јер су директно повезане са локалним заједницама и помажу у преиспитивању привреде у контексту одрживости. Поред тога, ове индустрије убрзавају процес дигитализације и поновног пласирања националних и међународних производа и услуга, стварајући при томе нове послове и нове могућности за младе. Више сазнајте на сајту.

Сви који су заинтересовани да се прикључе платформи могу то да учине до краја 2021. године, као и да се информишу путем мејла: international@ns2021.rs.

Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ партнер је на пројекту „Orange: Creativity, innovation & technology“ који се финансира из ЕУ фонда Ерасмус+.

Оставите одговор